FAQ

Hier vindt je de meest gestelde vragen die we hebben ontvangen over gezondheid, onze website en onze diensten. Als je het antwoord op jouw vraag niet kunt vinden, vul het contactformulier in. We zullen samenwerken met onze gezondheidsexperts om het antwoord te vinden op jouw vraag.

Wat is een gezond dieet?

Het fundamentele principe van een gezond voedingspatroon komt neer op één woord; balans. Eet voldoende voedsel dat het scala aan voedingsstoffen biedt dat jouw lichaam nodig heeft en een goede gezondheid bevordert.

Hoeveel gewicht kan ik verliezen?

Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Het gemiddelde gewichtsverlies is 4 tot 5 pond per maand. Er zijn extremere ‘diëten’ waarmee je sneller kunt verliezen, maar langzamer gestaag gewichtsverlies en veranderingen in levensstijl zijn doorgaans permanent.

Moet ik trainen?

Je moet wel van de bank opstaan! Een beetje beweging heeft nooit iemand pijn gedaan. Onthoud echter dat het standaard gewichtsverlies zegt: “Minder eten en meer bewegen zal gelijk zijn aan gewichtsverlies” is een mythe. Je moet correct eten, matig sporten en dit zal gelijk zijn aan gewichtsverlies van vet.

Zijn voedingsmiddelen die suiker bevatten ongezond?

Suiker kan een vijand zijn van een gezond dieet, het smaakt zo heerlijk in voedsel dat je niets zou vermoeden. Toch is het belangrijk om het verschil tussen natuurlijke en toegevoegde suikers aan te pakken voor een gezonde voeding. Suikers zijn koolhydraten die een essentiële bron van energie en voeding vormen, maar aan veel populaire voedingsmiddelen wordt suiker toegevoegd, dit is wanneer suikers ongezond worden. Fruit en sommige groenten bevatten van nature voorkomende suikers die als gezond worden beschouwd als ze niet in te grote hoeveelheden worden geconsumeerd, maar toegevoegde suikers bieden bijna geen voedingswaarde en dragen aanzienlijk bij aan gewichtstoename, waardoor uw gezondheidsdieet wordt geschaad. Het is daarom belangrijk om de etiketten te controleren om er zeker van te zijn dat er geen producten verborgen toegevoegde suikers bevatten.

Hoe kan ik jullie experts contacten?

Heb je een vraag of behoefte aan een van onze diensten? Bel ons of bezoek de contactpagina. Je kunt ook een bericht achterlaten door het contactformulier in te vullen. Wij helpen je graag!

Hoe beïnvloedt het drinken van alcohol mijn gewicht?

Alcohol verhoogt je bloedsuikerspiegel snel en zet je lichaam in de vetopslagmodus. Bovendien zorgt alcohol ervoor dat jouw lever niet optimaal functioneert en wordt voorkomen dat deze wordt gemetaboliseerd. Dit zorgt voor meer vetopslag.

Hoe belangrijk zijn groenten en fruit?

Om een gezond dieet te bereiken, moeten groenten en fruit een vitaal kenmerk zijn om de belangrijkste vitamines en mineralen te krijgen. Groenten en fruit bieden niet alleen een rijke bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, ze dienen ook als energiebron, helpen bij het afvallen en kunnen een invloedrijk hulpmiddel zijn bij het voorkomen van ziekten. Groenten en fruit kunnen de functies van het hart, de nieren, botten verbeteren en het ontstaan van kanker, diabetes en andere ziekten voorkomen. Zonder de toevoeging van fruit en groenten, zal jouw lichaam een aanzienlijk tekort hebben aan essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor alle lichaamsfuncties, van de werking van de hersenen tot het groeien van haar en nagels.