Tips/ Ideeen

Gezonde mensen worden niet op een dag wakker met een fit lichaam en een heldere geest. Echte gezondheid houdt in dat men zich inzet voor een gezonde levensstijl, en voor veel mensen betekent dit dat ze een aantal veranderingen moeten aanbrengen in hun fysieke en mentale benadering van het dagelijks leven.

De basis tips en ideeën voor een gezondleven

  1. Gebruik detox water

Als je iemand bent die constant moeite heeft om genoeg water te drinken, dan is deze voor jou! Maximaliseer het mineraalgehalte van jouw water door het te laten doordrenken met munt, fruitpulp, schijfjes citroen, komkommer etc. Op die manier kun je, ongeacht de hoeveelheid water die je drinkt, gehydrateerd blijven en jouw systeem reinigen.

  1. Eet walnoten

Het klopt dat walnoten veel calorieën bevatten, maar ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen. Het bevat veel vezels die je kunnen helpen om af te vallen. Walnoten kunnen je huid er zelfs jonger uit laten zien en je een gezond gevoel geven. De antioxidanten in de walnoten vertragen de veroudering, terwijl de vitamine E, zink en selenium je gevoed houden.

  1. Ga in de zon

Stel de huid tussen april en oktober gedurende 15 minuten/ dag bloot aan zonlicht. Om in het noordelijk halfrond landen voldoende vitamine D op te slaan, moeten we in de zomer een voorraad aanhouden. Zorg ervoor dat je niet verbrandt, zorg ervoor dat je ‘s ochtends of’ s avonds 15 minuten zonneschijn krijgt zonder zonnebrandcrème. Vitamine D is nodig voor sterk bot om het ontstaan van osteoporose te voorkomen. Er zijn nu aanwijzingen dat het de functies van het immuunsysteem verbetert, het risico op kanker, hartaandoeningen en MS vermindert, en de stemming kan verbeteren.

  1. Houd je bloeddruk in de gaten

Laat jouw bloeddruk regelmatig controleren. Hoge bloeddruk heeft geen symptomen en wordt de stille moordenaar genoemd. Het is gemakkelijk te diagnosticeren en bij de meeste mensen ook gemakkelijk te behandelen. Het is een onafhankelijke risicofactor voor beroerte, hartaandoeningen en dementie.

  1. Zorg voor een goede nachtrust

De meeste gezonde volwassenen hebben 7-9 uur nodig. Als je dit krijgt, heeft dit een positieve invloed op jouw gezondheid, relatie en werk. Zorg ervoor dat je een goede slaaproutine krijgt en neem de volgende stappen:

  • Regelmatig naar bed gaan – ons lichaam houdt van routine
  • Word elke dag op dezelfde tijd wakker, zelfs in het weekend.
  • Dutje om de verloren slaap in te halen in plaats van laat te slapen.
  • Vecht tegen slaperigheid na het eten. Als je toegeeft aan de slaperigheid, kun je later op de avond wakker worden en moeite hebben om weer in slaap te vallen.

Heb jij meer Tip/ideeën?

Eenieder heeft een geheim. Wil je jouw dieetgeheim met ons delen? Stuur ons dan een bericht. Iedereen heeft een andere definitie voor goede gezondheid en doet het op zijn eigen manier. Onze lezers zouden het heel fijn vinden, als je jouw ideeën of tips met hun deelt. Stuur je tips of ideeën via het contactformulier voor ons of laat een reactie achter. De lezers zullen je dankbaar zijn. Het is wel mogelijk dat jouw tips of ideetjes heel goed werkt voor een of enkele van onze lezers.