schoonheidsspecialisteVan je hobby je beroep maken is voor heel veel mensen een droom. Zo kun je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste opleiding amsterdam of schoonheidsspecialiste opleiding rotterdam volgen wanneer je passie bij verzorging ligt. Op het moment dat je van je hobby je beroep hebt gemaakt, kun je namelijk elke dag jouw passie uitvoeren terwijl je er ook nog eens voor betaald krijgt! De risico’s die het met zich meebrengt, zorgt bij veel mensen alleen voor twijfels. Kan ik eigenlijk wel m’n eigen onderneming beginnen? En kan ik met mijn passie wel groot genoeg worden? Hieronder lees je tips om met succes van je hobby je beroep te maken.

Wil je met je hobby geld gaan verdienen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je van plan bent van je hobby je beroep te maken, is de vraag: “Wil ik er geld mee verdienen?”. Op het moment dat je de vraag kunt beantwoorden met “Ja”, is het de hoogste tijd om verdere stappen te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opleiding te doen die te maken heeft met jouw passie. Wil je bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste worden, omdat je passie hierbij ligt? Verdiep je dan eens in de verschillende schoonheidsspecialiste opleidingen. Nadat je een diploma gehaald hebt, kun je namelijk gediplomeerd aan de slag met jouw passie. 

Jouw diensten tegen een laag tarief

Hoewel je natuurlijk meteen bakken met geld wilt verdienen, is dit niet altijd even realistisch. Op het moment dat jij namelijk de keuze maakt om van je hobby je werk te maken, heb je simpelweg nog geen tot nauwelijks ervaring. Hierdoor kun je ook niet vanaf het begin af aan al veel geld vragen aan jouw klanten. Aan het begin van jouw nieuwe loopbaan zul je dus eerst tegen een laag tarief of zelfs gratis jouw verdiensten aan moeten bieden. Hierdoor zul je namelijk ook sneller potentiële klanten werven. 

De voordelen om tegen een laag tarief te werken

Er zitten verschillende voordelen aan de keuze om eerst tegen laag tarief aan de slag te gaan. Zoals eerder benoemd zul je makkelijker je eerste klanten werven. Veel mensen houden namelijk van hoge kortingen, waardoor veel mensen bereid zijn om bijvoorbeeld bij een beginnende schoonheidsspecialiste langs te gaan. De lage tarieven zijn daarnaast ook een win-win-situatie. De verwachtingen van de klant liggen namelijk niet hoog, waardoor jij alle tijd en ruimte hebt om te ontwikkelen en te leren. Hoe meer je je ontwikkeld, hoe hoger je je tarieven kunt maken.

Zorg ervoor dat je altijd bijleert

Hoewel je niet altijd een diploma nodig hebt om van je hobby je beroep te maken, is het wel ontzettend verstandig om door de jaren heen altijd bij te leren. Dit houdt in dat je jezelf dus telkens maar weer blijft ontwikkelen op het gebied van jouw passie. Daarnaast is het zeker aan te raden om toch een diploma te halen, wanneer je dat nog niet gehaald hebt. Een fotograaf met een opleiding fotografie wordt namelijk vaker serieus genomen dan een fotograaf die het voor de lol doet. Ook wanneer je al een diploma op zak hebt, is het handig om extra lessen te volgen of een nieuwe cursus bijvoorbeeld.

Bron afbeelding door RUT MIIT on Unsplash