GrillmasterDenk je dat barbecueën alleen bestaat uit de barbecue aanzetten, het vlees erop leggen en het vlees af en toe draaien? Dan heb je het eigenlijk helemaal mis. Barbecueën neemt namelijk veel meer dingen met zich mee dan de meeste mensen denken. Er komt namelijk bij een barbecue avond heel wat bij kijken. Zo begint het al bij de voorbereidingen. Je moet natuurlijk een goede barbecue hebben. Deze kun je kopen tijdens The Bastard aanbieding. Je kunt er zelfs nog The Bastard accessoires bijkopen. Na het lezen van deze tekst zul je binnen no time een grillmaster zijn! Ben je benieuwd hoe je een grillmaster wordt? Lees dan vooral verder! 

Een goede barbecue kiezen is het halve werk

Wanneer je een grillmaster wilt worden, is het natuurlijk van essentieel belang dat je de goede barbecue voor je neus hebt staan. Bij het barbecueën draait het allemaal voornamelijk om de rook die bij het bakken van het vlees ontstaat. Deze rook zorgt er namelijk voor dat het vlees een typerende smaak krijgt. Veel Nederlanders hebben op dit moment een gasbarbecue in de tuin staan. Wil je een echte grillmaster worden? Dan is het hoog tijd om een barbecue met kolen aan te schaffen. 

Maak aan het begin eerst een vuurtje

Heb je een nieuwe barbecue met kolen aangeschaft? Of heb je je barbecue voor het eerst weer na de zomer uit de schuur gehaald? Dan is het enorm belangrijk dat je de barbecue eerst drie kwartier met een goed vuurtje laat branden. Dit zorgt er namelijk voor dat het metaal van de barbecue goed dichtschroeit. Daarbij verbrandt het vuur natuurlijk automatisch ook alle bacteriën en vuil. Je kunt het barbecue seizoen daarom als grillmaster het beste maar beginnen met een goed, lang vuurtje!

Gebruik bij het barbecueën nooit spiritus

Het gebeurt maar al te vaak; ‘barbecue kenners’ die een hele fles spiritus op de barbecue gooien. Hoewel het effect van spiritus meteen te zien en te ruiken is, is het alles behalve gezond. Op het moment dat er spiritus op de barbecue gegooid wordt, komen er namelijk bepaalde chemicaliën vrij die niet opgebrand worden door het vuur bij de kolen. Deze chemicaliën zullen hoe dan ook in jouw vlees terechtkomen. Je kunt daarom maar beter nooit spiritus gebruiken bij het barbecueën. Wil je wel spiritus gebruiken? Zorg er dan voor dat je het vlees pas neerlegt, wanneer de vlammen gedoofd zijn.

Het schoonmaken van de barbecue

Een echte grillmaster zorgt ervoor dat zijn barbecue aan het eind van de avond weer schoon is. Als grillmaster kun je het schoonmaken wel wat versimpelen voor jezelf. Zo bestaan er tips die het schoonmaken versnellen. Zo kun je op de bodem van de barbecue onder de kolen een aluminium laag neerleggen. Aan het einde van de avond kun je dit folie omhoog tillen. De overgebleven kolen en vleesresten kun je dan gemakkelijk weggooien. Bovendien is het aan te raden om het barbecuerooster meteen schoon te borstelen, wanneer het laaste stukje vlees van de barbecue is. De etensresten zullen dan namelijk nog niet zo vast gesmolten zijn aan het rooster.

Bron afbeelding door Paul Hermann on Unsplash