theeNiets ontspant meer dan het zetten en drinken van een heerlijke kop thee. Of je nu voorkeur geeft aan traditionele zwarte of groene thee, een rustgevende kruidenthee of een fruitige infusion, deze warme drank biedt voor ieder wat wils. Maar vraag je je weleens af waarom dezelfde thee soms anders kan smaken? Het antwoord zit hem verrassend genoeg in het water dat je gebruikt. Lees verder om te ontdekken hoe dit precies in zijn werk gaat.

Hoe zet je de perfecte kop thee?

Verschillende factoren bepalen de kwaliteit van je kop thee, denk bijvoorbeeld aan de soort thee die je kiest en hoe lang je de thee op welke temperatuur laat trekken. Maar één factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is de pH-waarde van het water. Het water waarmee je de thee zet, kan namelijk een behoorlijke invloed hebben op de smaak.

Hoe beïnvloedt de pH-waarde van water de smaak van jouw kop thee?

De pH-waarde van je kraanwater beïnvloedt de smaak van je thee sterk. Deze waarde geeft aan hoe zuur of basisch het water is, op een schaal van 0 tot 14. De beste pH-waarde voor drinkwater is tussen de 6,5 en 8,5. Thee gezet met water dat binnen deze pH-range valt, smaakt vaak het beste. Water met een hoge pH-waarde, wat neigt naar basisch, geeft je thee een bittere en metaalachtige smaak. Water met een lagere pH-waarde geeft je thee juist een mildere en minder uitgesproken smaak.

Test het zelf: wat is de pH-waarde van jouw kraanwater?

Wil je zelf de invloed van de pH-waarde van je water op de smaak van je thee ontdekken? Dat kan eenvoudig met pH-strips, verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen. Test de pH-waarde van je kraanwater om zelf te meten hoe de waterkwaliteit je theesmaak beïnvloedt. Misschien maakt een kleine aanpassing aan het water dat je gebruikt al een wereld van verschil voor je dagelijkse thee-ervaring. Is de pH-waarde van je kraanwater te hoog of te laag? Filter het dan om dit te verhelpen of kies ervoor om water uit flessen te gebruiken om thee te zetten.

Ontdek meer over water

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer interessante feiten over water en hoe het invloed kan hebben op je dagelijkse leven? Bezoek dan de website Alles-Over-Water.nl. Met een schat aan informatie en tips is Alles-Over-Water.nl jouw go-to bron voor alles wat met water te maken heeft. Dus zet een lekker kop thee, ga er eens goed voor zitten en duik in de wereld van water. En vergeet niet, de volgende keer dat je een kop thee zet, kan het water uit jouw kraan het geheime ingrediënt zijn dat je thee perfect maakt. Proost op je volgende perfecte kop thee!