Maak van je hobby je beroep 

schoonheidsspecialisteVan je hobby je beroep maken is voor heel veel mensen een droom. Zo kun je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste opleiding amsterdam of schoonheidsspecialiste opleiding rotterdam volgen wanneer je passie bij verzorging ligt. Op het moment dat je van je hobby je beroep hebt gemaakt, kun je namelijk elke dag jouw passie uitvoeren terwijl je er ook nog eens voor betaald krijgt! De risico’s die het met zich meebrengt, zorgt bij veel mensen alleen voor twijfels. Kan ik eigenlijk wel m’n eigen onderneming beginnen? En kan ik met mijn passie wel groot genoeg worden? Hieronder lees je tips om met succes van je hobby je beroep te maken.

Wil je met je hobby geld gaan verdienen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen wanneer je van plan bent van je hobby je beroep te maken, is de vraag: “Wil ik er geld mee verdienen?”. Op het moment dat je de vraag kunt beantwoorden met “Ja”, is het de hoogste tijd om verdere stappen te zetten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een opleiding te doen die te maken heeft met jouw passie. Wil je bijvoorbeeld schoonheidsspecialiste worden, omdat je passie hierbij ligt? Verdiep je dan eens in de verschillende schoonheidsspecialiste opleidingen. Nadat je een diploma gehaald hebt, kun je namelijk gediplomeerd aan de slag met jouw passie. 

Jouw diensten tegen een laag tarief

Hoewel je natuurlijk meteen bakken met geld wilt verdienen, is dit niet altijd even realistisch. Op het moment dat jij namelijk de keuze maakt om van je hobby je werk te maken, heb je simpelweg nog geen tot nauwelijks ervaring. Hierdoor kun je ook niet vanaf het begin af aan al veel geld vragen aan jouw klanten. Aan het begin van jouw nieuwe loopbaan zul je dus eerst tegen een laag tarief of zelfs gratis jouw verdiensten aan moeten bieden. Hierdoor zul je namelijk ook sneller potentiële klanten werven. 

De voordelen om tegen een laag tarief te werken

Er zitten verschillende voordelen aan de keuze om eerst tegen laag tarief aan de slag te gaan. Zoals eerder benoemd zul je makkelijker je eerste klanten werven. Veel mensen houden namelijk van hoge kortingen, waardoor veel mensen bereid zijn om bijvoorbeeld bij een beginnende schoonheidsspecialiste langs te gaan. De lage tarieven zijn daarnaast ook een win-win-situatie. De verwachtingen van de klant liggen namelijk niet hoog, waardoor jij alle tijd en ruimte hebt om te ontwikkelen en te leren. Hoe meer je je ontwikkeld, hoe hoger je je tarieven kunt maken.

Zorg ervoor dat je altijd bijleert

Hoewel je niet altijd een diploma nodig hebt om van je hobby je beroep te maken, is het wel ontzettend verstandig om door de jaren heen altijd bij te leren. Dit houdt in dat je jezelf dus telkens maar weer blijft ontwikkelen op het gebied van jouw passie. Daarnaast is het zeker aan te raden om toch een diploma te halen, wanneer je dat nog niet gehaald hebt. Een fotograaf met een opleiding fotografie wordt namelijk vaker serieus genomen dan een fotograaf die het voor de lol doet. Ook wanneer je al een diploma op zak hebt, is het handig om extra lessen te volgen of een nieuwe cursus bijvoorbeeld.

Bron afbeelding door RUT MIIT on UnsplashLees verder

Zo word jij grillmaster

GrillmasterDenk je dat barbecueën alleen bestaat uit de barbecue aanzetten, het vlees erop leggen en het vlees af en toe draaien? Dan heb je het eigenlijk helemaal mis. Barbecueën neemt namelijk veel meer dingen met zich mee dan de meeste mensen denken. Er komt namelijk bij een barbecue avond heel wat bij kijken. Zo begint het al bij de voorbereidingen. Je moet natuurlijk een goede barbecue hebben. Deze kun je kopen tijdens The Bastard aanbieding. Je kunt er zelfs nog The Bastard accessoires bijkopen. Na het lezen van deze tekst zul je binnen no time een grillmaster zijn! Ben je benieuwd hoe je een grillmaster wordt? Lees dan vooral verder! 

Een goede barbecue kiezen is het halve werk

Wanneer je een grillmaster wilt worden, is het natuurlijk van essentieel belang dat je de goede barbecue voor je neus hebt staan. Bij het barbecueën draait het allemaal voornamelijk om de rook die bij het bakken van het vlees ontstaat. Deze rook zorgt er namelijk voor dat het vlees een typerende smaak krijgt. Veel Nederlanders hebben op dit moment een gasbarbecue in de tuin staan. Wil je een echte grillmaster worden? Dan is het hoog tijd om een barbecue met kolen aan te schaffen. 

Maak aan het begin eerst een vuurtje

Heb je een nieuwe barbecue met kolen aangeschaft? Of heb je je barbecue voor het eerst weer na de zomer uit de schuur gehaald? Dan is het enorm belangrijk dat je de barbecue eerst drie kwartier met een goed vuurtje laat branden. Dit zorgt er namelijk voor dat het metaal van de barbecue goed dichtschroeit. Daarbij verbrandt het vuur natuurlijk automatisch ook alle bacteriën en vuil. Je kunt het barbecue seizoen daarom als grillmaster het beste maar beginnen met een goed, lang vuurtje!

Gebruik bij het barbecueën nooit spiritus

Het gebeurt maar al te vaak; ‘barbecue kenners’ die een hele fles spiritus op de barbecue gooien. Hoewel het effect van spiritus meteen te zien en te ruiken is, is het alles behalve gezond. Op het moment dat er spiritus op de barbecue gegooid wordt, komen er namelijk bepaalde chemicaliën vrij die niet opgebrand worden door het vuur bij de kolen. Deze chemicaliën zullen hoe dan ook in jouw vlees terechtkomen. Je kunt daarom maar beter nooit spiritus gebruiken bij het barbecueën. Wil je wel spiritus gebruiken? Zorg er dan voor dat je het vlees pas neerlegt, wanneer de vlammen gedoofd zijn.

Het schoonmaken van de barbecue

Een echte grillmaster zorgt ervoor dat zijn barbecue aan het eind van de avond weer schoon is. Als grillmaster kun je het schoonmaken wel wat versimpelen voor jezelf. Zo bestaan er tips die het schoonmaken versnellen. Zo kun je op de bodem van de barbecue onder de kolen een aluminium laag neerleggen. Aan het einde van de avond kun je dit folie omhoog tillen. De overgebleven kolen en vleesresten kun je dan gemakkelijk weggooien. Bovendien is het aan te raden om het barbecuerooster meteen schoon te borstelen, wanneer het laaste stukje vlees van de barbecue is. De etensresten zullen dan namelijk nog niet zo vast gesmolten zijn aan het rooster.

Bron afbeelding door Paul Hermann on UnsplashLees verder