koffieBen jij ook een enorme liefhebber van koffie? Dat sluiten we ons bij Gezondinfo helemaal bij aan. De smaakbeleving van je favoriete warme drankje begint natuurlijk al bij de aroma’s. Wat is er nu aangenamer dan de geur van verse koffie? Ook is koffie een prachtig natuurproduct dat tjokvol goede voedingsstoffen zit, zoals: vitamine B2, vitamine B3, magnesium en antioxidanten. Maar het allerlekkerste van een kop koffie is uiteraard de pure, volle smaak. Tegenwoordig hebben we daarbij de keuze uit de mooiste soorten die allemaal worden gekenmerkt door hun eigen smaken en aroma’s. Het enige dat je nodig hebt om daar thuis of op kantoor van te genieten, zijn een goede Nespresso koffiemachine en biologisch afbreekbare Nespresso cups in je favoriete smaken. 

Ben je benieuwd naar het verhaal achter de smaken lungo, ristretto en espresso? Dan is dit artikel je op het lijf geschreven. Lees snel verder en ontdek hoe jij elke dag van een nieuwe smaakbeleving kunt genieten met de cups van De Koffiejongens die ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar zijn. 

Echte charmeur met een rijke afdronk

Lungo is het Italiaanse woord voor lang. De koffiesoort lungo dankt zijn naam dan ook aan de tijd die nodig is om hem te maken. Een lungo is dus als het ware een lange espresso. Hoewel je meer water nodig hebt, gebruik je wel dezelfde hoeveelheid koffie als bij een espresso bij het bereiden van een lungo. De koffie heeft dus ruimschoots de tijd om zijn smaak aan het water mee te geven omdat de bereidingstijd langer is. De lungo heeft daarom toch een rijke afdronk. Grote kans dat deze echte charmeur ook bij jou de hele dag door in de smaak valt. 

Italiaans voor beperkt

Onder koffieliefhebbers wordt de ristretto steeds populairder. Ristretto is Italiaans voor beperkt. Het verbaast je dus vast niet dat het een kopje koffie is dat nog kleiner is dan een espresso. En dat het wordt gekenmerkt door de volle, intense smaak. Hoewel een ristretto wordt bereid met dezelfde hoeveelheid of eventueel iets meer koffie dan die van een espresso, heeft die een sterkere smaak. Dat komt doordat de hoeveelheid water kleiner is. De ristretto wordt meestal geserveerd in een espressokopje en zorgt voor een aangenaam opkikkertje, bijvoorbeeld na een zorgvuldig bereid diner. 

Onder hoge druk geperst

De espresso dankt zijn naam aan de bereidingswijze en is afkomstig uit Italië. Espresso is het Latijnse woord voor uitpersen. Bij een klassieke espresso wordt de koffie onder hoge druk geperst. Zo ontstaat een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie met een intense smaak. De smaak van een goede espresso is groots, al doet het kleinere formaat van een espresso je misschien anders vermoeden. Als de Italianen een caffè bestellen, bedoelen zij daarmee gegarandeerd een espresso. Ook in ons land hoort dit krachtige kleine kopje koffie al jaren bij onze koffiecultuur. 

Abonneer je op je favoriete koffiecups 

Ben je van plan om er lekker op los te variëren met jouw favoriete smaken en loopt het water je al in de mond? En ben jij de trotse eigenaar van een Nespresso koffieapparaat? Surf dan snel naar de webshop van De Koffiejongens. Daar kun je de 100% biologisch afbreekbare koffiecups in smaken als lungo, ristretto, espresso en decaf gemakkelijk online bestellen. Omdat de cups zijn gemaakt van planten en na gebruik op je composthoop of bij het GFT-afval kunnen, smaakt je kopje koffie nóg lekkerder! Je grijpt bovendien nooit mis door je te abonneren op een pakket Nespresso cups dat goed bij je past.